BİOTİN NEDİR? BİOTİN NE İŞE YARAR?

biotin

Biotin Ne İşe Yarar?

  Saç cilt ve tırnak sağlığı için önemli bir görevi vardır. Biotin ciltin iyi görünmesini destekler. Cildi nemlendirir. Tırnak bakımı yapar. Saç bakımını destekler. Temel protein olan keratin üretiminde görev alır. Keratin bakım özellikle saç bakımında oldukça fazla karşımıza çıkan bileşendir. .

Biotinin Saça Faydaları
  içeriktir. Saç dökülmesine karşı etkili bir vitamindir. Ayrıca dökülen saçların tekrar çıkmasına yardımcı olur. Saç köklerinin güçlenmesini sağlar. Saçın sağlıklı uzamasını destekler. Saçları soluk ve cansız görünümden kurtarır ve parlak bir görünümüne kavuşturur. Ayrıca saçlarımız dışardan gelen etkilerle ilk temas organlardan biridir bu sebeple dış faktörlerden korunmaya ihtiyaç duyar. Biotin dışardan gelen etkilere karşı saçı korur.

Biotinin Cilde Faydaları
  Cilt birçok farklı sebepten dolayı kurur. Kuruyan ciltte yaşlanma belirtileri ortaya çıkmaya başlar; ince çizgi ve kırışıklık görünümü gibi. Biotin ciltte antioksidan etkisi sağlar ve cildi canlandırır. Biotin takviyesi ile cilt daha genç bir görünüme kavuşur. Nem oranını koruyarak sebum üretimini dengeler.

Biotin Nasıl Kullanılır?
  Biotin ihtiyaç duyulan bölgeye göre ürünlerin içeriğine bakılarak tercih edilebilir. Örneğin saç için gerekiyorsa; biotin içeren saç yağları, tonikleri kısaca saç bakım ürünleri tercih edebilirsiniz veya cilt için biotin kullanmanız gerekiyorsa cilt serumu, nemlendirici içeren ürünler tercih edilebilir. Tüm bu ürünlerin dışında vitamin ve takviye edici gıda olarak da kullanılabilir çünkü biotin vücut tarafından üretilemez bu sebeple mutlaka dışardan takviye alması gerekir.

Etiketler: biotin
Ocak 27, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Farmaucuz.com sizlere en iyi deneyimi sunabilmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanmaktadır.