Sağlıklı Bronzlaşma İçin Bronzlaştırıcı Yağ Kullanımı: Bilmeniz Gerekenler

Bronzlaştırıcı yağ kullanma

Bronzlaştırıcı yağlar, tenin koyulaşma sürecini hızlandırmak ve daha derin bir bronzluk elde etmek amacıyla kullanılan ürünleri kapsar. Doğru kullanılmadığında ise cilde zarar verebilir. Siz de bronzlaştırıcı yağ kullanmayı sevenlerdenseniz yazımızın tamamını okuyarak bilmeniz gerekenleri öğrenebilirsiniz. 

 

Bronzlaştırıcı Yağlar: Yan Etkileri ve Nasıl Önlenir?

Bronzlaştırıcı yağlar, cildi güneş ışınlarına karşı korumak ve bronzlaşmayı hızlandırmak amacıyla kullanılan ürünlerden oluşur. Kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. 

Günlük güneşte kalma süresi kişinin ten rengine ve daha önce güneşe ne kadar süre maruz kaldığına göre farklılık gösterir. Güneş yağı kullandığımızda fark etmeden güneşte uzun süre kalabiliriz. Güneş yağları bu duruma bizi teşvik edebilir. Güneş yanığı, tahriş ya da güneş alerjisi kişide gelişebilir. 

Güneş yağını kullandıktan sonra kızarıklık, kaşıntı, kabarma veya döküntü gibi reaksiyonlar fark ederseniz kullanmayı bırakmalı ve bir dermatologdan tavsiye almalısınız. 

Güneş yağları doğru kullanılmadığında güneş lekeleri ciltte gelişebilir. Olması gereken sürelerden daha uzun güneşte kalmak, yağı vücuda gerektiği şekilde sürememek ya da belirli süreler arasında yağı yenilememek güneş lekelerine sebep verebilir. 

Cilt tipinize uygun bir bronzlaştırıcı yağ kullanmazsanız cildinizin nem dengesi bozulabilir. Bu tip durumların gelişmemesi için bronzlaştırıcı yağları kullandıktan sonra cildi nemlendiricilerle desteklemek gerekir.

Güneşe çıkma süreleri kadar güneşe çıkma saat aralıkları da önemlidir. Bu aralıklar yaz mevsiminin ayına göre değişiklik gösterebilir. Çok sıcak zamanlarda 10:00-16:00 arasında güneşe direk maruz kalmamak için evde ya da plajda şemsiye altında durabilirsiniz. 

Bronzlaştırıcı yağlar kullanırken keyifle bronzlaşmak isteriz. Bazı kullanma püf noktalarına dikkat ederek güneşin, kumun, denizin ve tabii ki bronz tenin keyfini çıkarabilirsiniz.

 

Bronzlaştırıcı Yağlar: Cilt Tipinize Uygun Olanı Seçmek İçin İpuçları

Bronzlaştırıcı güneş yağı almadan önce cilt tipinizi belirleyerek ihtiyaca yönelik bir ürün alabilirsiniz. Kuru ciltler, nemlendirici özelliklere sahip bronzlaştırıcı yağlar tercih edebilir. Bu yağlar cildi besleyerek nem kaybının önüne geçebilir. Yağlı ciltler ise hafif formüle sahip ve gözenekleri tıkamayan bronzlaştırıcı yağlar seçebilirler. Yağsız ve hafif yağ içeren ürünler cildin aşırı yağlanmasını engeller. Cilt aşırı yağlandığında gözenekler tıkanır ve sivilce gibi problemler gelişebilir.  Karma ciltlere ise ürün belirlemek bir tık daha dikkat isteyebilir. Hafif ve dengeli bir formüle sahip olan ürünlerden seçebilir. Ya da yüzüne ve cildine farklı ürünler kullanabilir.

 

 

Bronzlaştırıcı Yağlar: Kullanımı Öncesi ve Sonrası Cilt Bakımı İpuçları

Cilde yağ uygulaması yapmadan önce ve sonra bazı noktalara dikkat edebilirsiniz. Yağı kullanmadan önce cildin temiz olması önemlidir. Özellikle yaz aylarında sabah duşundan sonra yağı uygulayıp öyle plaja inebilirsiniz. Uzun süredir cildinize peeling uygulaması yapmadıysanız yatmadan önce bir ince kese ya da jel kıvamındaki jellerle yıkanarak ölü derilerden kurtulabilirsiniz. Bunun üzerine uygulayacağınız bronzlaştırıcı yağlardan daha fazla fayda görebilirsiniz. Kuru ya da narin bir cildiniz varsa yağdan önce cildinize nemlendirici uygulayabilirsiniz. Su bazlı hafif formülü olan bir nemlendirici sonrası güneş yağınızı uygulayabilirsiniz. 

Kullanımdan sonra ise cildinizi arındırdıktan sonra yeniden nemlendirici sürmeniz önemlidir. Güneş yağları cildin nem dengesini bozabilir. Yıkandıktan sonra nemlendirici kullanırsanız cildinizde bu dengeyi yeniden kurabilirsiniz. Bronzlaştıktan sonra alınan duşun olabildiğince soğuk olması uzmanlar tarafından tavsiye edilir. Sıcak su cildin daha fazla kurumasına neden olabilir. Gün boyunca su kaybınızı dengelemek ve bronzlaşan teninizi canlı tutmak için bol bol sıvı almanız da yine uzmanlar tarafından dikkat denilen başlıklar arasında.

 

Bronzlaştırıcı Yağlar: Doğru Kullanım ile Uzun Süreli ve Homojen Bronzlaşma

Bronzlaştırıcı yağlar kullanarak sağlıklı, canlı ve güzel bir görünüm sağlayabilirsiniz. Yukarıda bahsettiğimiz tüm başlıkları dikkate alarak uzun süreli ve homojen bronzlaşma keyfini yaşayabilirsiniz.

 

 

Etiketler: bronzlaştırıcı yağ kullanımı, sağlıklı bronzlaşma
Haziran 12, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Farmaucuz.com sizlere en iyi deneyimi sunabilmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanmaktadır.