Güneşten Korunmak için Neler Yapılabilir?

güneş kremi

Günlük sorumluluklarımız arasında güneşin zararlı ışınlarından cildimizi korumakta var diyebiliriz. Bunun için bazı noktalara dikkat edebiliriz ya da bazı ürünlerden yardım alabiliriz. Güneş ışınlarından korunmak için hangi önemleri alabileceğinizi merak ediyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz. 

Güneş ışınlarından korunmak için şu önlemler alınabilir:

  • Güneş ışınlarının kuvvetli olduğu mevsimlerde şapka veya şapka benzeri bir başlık takabilirsiniz,
  • Gözleri korumak için şapkayla birlikte, UV ışınlarından koruyan güneş gözlüğü takabilirsiniz,
  • Mevsime uygun bedeni kapatan kıyafetler giyebilirsiniz,
  • Güneşin zararlı ışınlarına karşı formüle edilmiş güneş koruyucusunu dışarı çıkmadan en az 15-20 dakika önce açıkta olan cilde uygulayabilirsiniz,
  • Direk güneş ışınlarının ulaşamadığı gölgelik yerlerde vakit geçirebilirsiniz.

Güneş Kreminin Faydaları Nelerdir?

Güneşten korunmanın en pratik ve güçlü seçeneği olan güneş kremi kullanmanın birçok faydasını görebilirsiniz. Bu sebeple uzmanlar yaz kış demeden her gün ışığında dışarıya çıktığınızda krem kullanmanızı öneriyor. Hal böyleyken siz de bilmek istiyorsanız güneş kremlerinin faydalarına gelin birlikte göz atalım!

  • Şartlar oluşursa güneş kişinin teninde yanıklar oluşturabilir. Yüksek koruma faktörü olan bir güneş koruyucu kullanırsanız bu yanıkları önlemiş olursunuz,
  • Güneş ışınları cilt kanserine sebep olabilir. Bunu engellemek için düzenli bir şekilde cildinizi koruyabilirsiniz,
  • Güneş ışınları korunaksız bir şekilde size sürekli ulaşırsa cildiniz yaşlanabilir,
  • Bazı güneş kremleri cildi derinlemesine nemlendirir ve bu da cildinizin sağlıklı görünmesini sağlayabilir,
  • Güneşe uzun süre maruz kalırsanız cildinizde lekeler oluşabilir. Güneş kremi kullanarak bu lekelerin önüne geçebilirsiniz. 

Güneş kremi kullanmanın bu faydaları, cildinizin sağlığı için son derece önemlidir. En az 30 koruma faktörlü güneş kremi kullanarak, cildinizi güneş ışınlarından koruyarak sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz.

 

vücut için güneş koruyucu krem

Güneş Kremi Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Güneş kremlerinden en yüksek faydayı görmek için bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Teninizin hassasiyetine uygun SPF seviyesini kullanmanız gerekir. Bu seviye en az SPF 30 olması önemlidir. Ürününüz geniş spektrum koruma etiketine sahip olabilir. Böylelikle sizi hem UVA hem de UVB ışınlarından korur. Yaz ayları için özellikle su geçirmez ürünleri tercih edebilirsiniz. Cilt tipinize uygun bir ürün olması da oldukça kremin faydasını artıracaktır. Ambalajının kullanım kolaylığı sunması da dikkat edilmesi gereken başka bir konudur. Özellikle plajda bu özellik size oldukça konfor sağlayabilir. 

Güneş Kremi Ne Zaman Kullanılmalıdır?

Güneş kremi gündüz dışarı çıktığınız her zaman kullanılmalıdır. Sadece denize giderken yaz aylarında krem kullanma alışkanlığı yetersiz denilebilir. Güneş ışınlarının daha kuvvetli olduğu 10.00 ile 16.00 saatleri arasında ise koruma faktörü daha yüksek bir ürün tercih edebilirsiniz. 

Doğal Yollarla Güneşten Nasıl Korunulur?

Doğal yollarla güneşten korunmak için birçok başlığa dikkat edebilirsiniz. Bunlardan en popüler cevap şapka ve güneş gözlüğü kullanımıdır. Gölgede yürümek ya da gölgede dinlemek, yazın güneşin yoğun olduğu saat aralığında mümkünse dışarı çıkmamak, doğal malzemelerle cildi nemli tutmak, antioksidan açısından zengin gıdalarla beslenmek, bol sıvı tüketmek sizi doğal olarak güneşten/sıcaktan koruyabilir. Tüm bu önemlerle birlikte mutlaka güneş koruyucu ürünler de kullanılmalıdır. 

Güneş Kremlerinin Yan Etkileri Nelerdir?

Güneş kremlerinin yan etkisi nadir olmakla birlikte bazı kişilerde ortaya çıkabilir. Bu yan etkiler genellikle kişinin ürünü yanlış uygulamasıyla birlikte belirti verir. Cilt tipine uygun güneş kremi kullanılmadığında cildinizde sivilce çıkabilir. Yüz bölgesine krem uygulanırken göze değerse tahriş yapabilir.

Güneş Koruyucu Çeşitleri Nelerdir?

Güneş koruyucuları amaçlarına göre çeşitlere ayrılır. Dar alanları hedef alan yüz kremleri, geniş alanları hedef alan vücut kremleri, hassas ve güçlü koruma sunan çocuk kremleri ve ilk andan bronz görünmek isteyenler için bronzlaştırıcı kremlerdir. 

Vücut İçin Güneş Ürünleri

Vücut için güneş ürünleri, geniş yüzey alanlarını korumak için tasarlanmış güneş koruyucularıdır. Bu ürünler, genellikle losyon, sprey veya jel formunda bulunurlar ve cildinize uygulandıktan sonra güneşin zararlı UV ışınlarından korur. Ürünlerimize vücut için güneş ürünleri kategorimizden ulaşabilirsiniz. 

Yüz İçin Güneş Ürünleri

Yüz için güneş ürünleri, yüz bölgesinin hassas cildini güneşin zararlı UV ışınlarından korumak için özel olarak tasarlanmış güneş koruyuculardır. Bu ürünler, genellikle yüzde kullanım için daha hafif formüller ve daha yüksek SPF seviyeleri sunarlar. Yüz için güneş ürünlerini inceleyebilirsiniz. 

 

yüz için güneş koruyucu

Bebek ve Çocuk İçin Güneş Ürünleri

Bebek ve çocuk için güneş ürünleri, çocukların hassas ciltlerini güneşin zararlı UV ışınlarından korumak için özel olarak tasarlanmış güneş koruyuculardır. Bu ürünler, bebeklerin ve çocukların ciltleri için uygun olan daha hafif ve doğal bileşenlerle formüle edilmişlerdir. En değerliniz çocuğunuz için güneş koruyucu almak isterseniz sürünleri inceleyebilirsiniz. 

Bronzlaştırıcılar

Bronzlaştırıcılar, cilt renginizi koyulaştıran kozmetik ürünlerdir. Bunlar, güneşlenme veya solarium kullanmadan da bronz bir cilde sahip olmanızı sağlayabilirler. Ayrıca cildi güneşten korurlar. Siz de hemen bronz görünmek istiyorsanız bronzlaştırıcı ürünleri inceleyebilirsiniz. 
 

Etiketler: güneş kremi, güneş koruyucu
Nisan 13, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Farmaucuz.com sizlere en iyi deneyimi sunabilmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanmaktadır.